Je bent interne of externe coach, trainer, mentor, facilitator van leidinggevenden/leiders? Of je gebruikt de 19 inzichten als leidinggevende van een team, afdeling of organisatie? Je wil je graag verder bekwamen in het gebruik van de 19 inzichten en ook de onderliggende leiderschapstheorie leren kennen? Dan is deze masterclass iets voor jou.

 

Ons streven

  • De wetenschap toelichten die aan de basis ligt van de 19 inzichten
  • Ontdekken hoe de 19 inzichten ingezet worden in ontwikkeling van leiderschap van individuen, teams en organisaties
  • Deugd hebben van tijd en ruimte voor jezelf en je leiderschapswerk
  • De kwaliteit van het werkveld 'leiderschapsontwikkeling' versterken

Achtergrond en aanpak

De 19 inzichten over leiderschap vormen een rijk inhoudelijk speelveld waar professionals zoals HR-specialisten, coaches, trainers, maar ook leidinggevenden zelf op verschillende manieren mee aan de slag kunnen. Elk inzicht is wetenschappelijk onderbouwd en dat maakt het speelveld geloofwaardig. Tezelfdertijd is er echt mee aan de slag gaan niet gemakkelijk, hoe verleidelijk de inzichten ook zijn.

Zelf hebben we nu meer dan 10 jaar ervaring in de toepassing ervan. We hebben er onze weg in gevonden en zetten die verder met Casa 19. We merken ook dat velen in het werkveld er zelf mee aan de slag gegaan zijn al die jaren. Juist deze vaststelling doet ons het initiatief van de masterclass nemen.

De masterclass laat toe om stil te staan bij de achtergrond van de 19 inzichten om zo beter vanop de juiste plek er mee aan de slag te kunnen gaan. Dat gaat dan over wetenschap over adaptief leiderschap (Heifetz), gedeeld leiderschap (Pearce), identiteitswerk (Swart, Day, Ibarra, Petriglieri), complexiteitstheorie (Uhl-Bien), social identity theory (Haslam)  en adult development (Kegan). We geven ook een framework mee dat toelaat om de ontwikkeling van leiderschap integraal te bekijken en jouw interventies met leidinggevenden, teams en organisaties correct te positioneren. 

Praktisch

  • De eerste masterclass is doorgegaan op dinsdag 19 december in Borgerhub te Antwerpen. Daarvan vind je hier verslag. De volgende wordt binnenkort ingepland. 
  • Het aantal deelnemers is 8 tot 10, om een diepgaande uitwisseling toe te laten. 
  • Prijs: €675 (exclusief BTW, inclusief boek+kaartdoosje)
  • Vragen of inschrijven? Stuur een mail naar info@casa19.org en we bezorgen je een inschrijvingsformulier. Even bellen hierover kan uiteraard ook.

Begeleiders

Karen Wouters, Koen Marichal, Marc Van den Broeck leiden de masterclass.