‘Theoretisch ‘gronden’ was inzichtelijk en verrijkend’

Gepubliceerd op 20 december 2023 om 19:47

Leiderschap ontwikkelen is een vakgebied. Daarom ook de masterclass over leiderschap die deze dinsdag voor de eerste keer doorgegaan is op de inspirerende locatie Borgerhub, in een zaal met een ouder gedeelte met de look en feel van het vredegerecht dat vroeger in het gebouw huisde, en een nieuwe deel, licht en ruim. Contrast tussen oud en nieuw, licht en donker zoals er ook veel contrast bestaat tussen de vele vormen van leiderschap in organisaties.

Op het programma: de geschiedenis van leiderschapstheorie, de wetenschappelijke modellen die ten grondslag liggen aan de 19 inzichten over leiderschap en die leiderschap tonen als complex, dynamisch, contextueel en persoonlijk. Vooral het complexity model dat Marion Uhl-Bien en collega's ontwikkelde werkte inzichtelijk. Na de middag namen we de tijd om de integrale kijk op leiderschapsontwikkeling te ontleden en praktijken uit te wisselen.

Een voltreffer. De 9 deelnemers - zowel professionals als organisatieleiders - keerden zeer tevreden naar huis (gem. 8.8/10, net promotor score +77.8 %). Wat ze vooral waardeerden: de ‘mooie opbouw en werkvormen’, sharing, de ‘leuke locatie, catering’, het inzichtelijk en verrijkend ‘theoretisch ‘gronden’ en de diversiteit van de groep.

Wordt vervolgd. Interesse? Schrijf je zeker in op de nieuwsbrief