‘Ik kwam een beetje alleen en onzeker binnen.' (Ilse)

Gepubliceerd op 24 maart 2024 om 15:29

Zo is het voor de meeste deelnemers aan een Samen in Leiderschap. Niet helemaal duidelijk wat er precies gaat gebeuren, met wie, waarom. Een zeker openheid die ongemakkelijk maakt. ‘Een verrassende uitnodiging’ (Dirk)

Gastvrijheid wordt dan belangrijk, en ook de locatie, zoals donderdagavond in het OverKophuis op de Lutgartsite te Beringen. ‘Fijne ongedwongen sfeer’ (Kristen), ‘Format, sharen in de groep, begeleiding van gesprekken’ (Joris), ‘Verbonden en geborgen…’ (Angelique).

Om zo te ontdekken dat mensen die met leiderschap bezig zijn lotgenoten zijn. ‘Het is voor iedereen wel eens worstelen met identiteit en stijl van leiden.’ (Bregt) ‘Iedereen heeft ervaringen die interessant zijn om te delen’ (Koen), ‘Hoe divers ook, we lopen tegen dezelfde uitdagingen’ (Pieter), ‘Leiderschap is een zoektocht’ (Karoline) ‘De boodschap dat het niet-weten een positiviteit bezit, vind ik echt krachtig.’ (Ilse) ‘Dat vernieuwing zich aandient in de kleinste dingen die we vaak over het hoofd zien.’ (Astrid)

Maar vooral dat het deugd doet, even stil staan bij eigen leiderschap in goed gezelschap, ‘Even uit de ratrace.’ (Esther),‘Eventjes mezelf voeden in de plaats van continu gechallenged te worden.’ (Hannelore), ‘Bemoedigend dat velen het beste van zichzelf geven.’ (Philippe), ‘Een soort ‘motivatie-‘gesprek, ook over hoe je moet opstaan.’ (Adbul), ‘Brengt weer zoveel trots’ (Martine), ‘weer goesting gekregen’ (Carine), ‘wakkert mijn vuur aan’ (Mieke), ‘energie gekregen’ (Ann).

Het mooiste compliment kwam ’s anderendaags, van een juf, die door de avond op het idee kwam om de yogales te laten doen door de kinderen zelf, en te ontdekken: ‘Die doen dat goed, die namen dat heel serieus. Ik ga dat meer doen. Ook in de klas’.

Leiderschap, het werk van velen. Samen in leiderschap.