De leider. Dat zijn wij.

Gepubliceerd op 28 mei 2024 om 16:08

Door leiderschap te verengen tot mensen met macht of aan de top, verzieken we het idee van wat leiderschap is én geven we het ook uit handen. De leider, dat zijn wij allemaal. Dit boek zet een tegenbeweging in. Het nodigt uit om leiderschap te zien, in plaats van erop te zitten wachten. Om het te tonen in het alledaagse, op de plek waar je bent. Want leiderschap is het werk van velen, zeker in tijden van transitie.

Leiderschap is van iedereen

Met meer dan vijftien jaar aan onderzoek, samenwerkingen met leiders in diverse omgevingen, en 58 jaar het leven te ervaren, presenteert Koen Marichal in zijn nieuwste boek praktische wijsheid. Lichtvoetig, zachtmoedig en allesbehalve oppervlakkig. Het is gestructureerd rond vijf kernthema’s: jezelf leiden, mensen leiden, groepen leiden, veranderingen leiden en het leven leiden.

“‘De leider. Dat zijn wij’, is een bron van inspiratie voor iedereen die bijdraagt aan positieve verandering, ongeacht positie of achtergrond. De leerkracht in de klas, de dochter die een familieraad belegt, de leidinggevende, de politicus, de conducteur in de trein, de coach, de informele leider, de student die een groepswerk leidt”, aldus de auteur.

Het nieuwe boek verschijnt op 15 juni en wordt gepresenteerd op 20 juni in de Kunsthal in Gent. Wil je erbij zijn, klik hier.